Bevar sunde tænder hele livet med hjælp fra din tandlæge

Bevar sunde tænder hele livet med hjælp fra din tandlæge

De fleste af os har igennem vores skoletid fået at vide af skole tandplejen, at vi mindst én gang om året – og faktisk helst en gang hvert halve år – burde aflægge tandlægen en visit. Det er dog desværre kun de færreste, som opretholder denne møde frekvens.

Alt for mange mennesker går rundt med tænder, som virkelig godt kunne trænge til et eftersyn og den dertil hørende dybdegående rensning. Men mange mennesker kommer slet ikke af sted til tandlægen – og det er faktisk rigtig synd. En hel del sygdomme og lidelser i tænder, tandkød og mundhule kunne have været undgået, hvis blot patienterne havde haft lidt mere disciplin, og besøgt tandlægen med jævne mellemrum.

Hvorfor gå til tandlæge – mine tænder har det fint?

Man hører ofte begrundelsen, at fordi det ikke gør ondt i tænderne eller bløder fra tandkødet, er et tandlæge besøg unødvendigt. Hertil er der blot at sige, at når først tandkødet begynder at bløde, og tænderne begynder at dunke og smerte, er skaden sandsynligvis allerede sket. Så er det for sent at forebygge – og i bedste fald kan man stoppe udviklingen og udbedre skaderne så godt som muligt.

I værste fald vil det koste dig en tand eller to, at du ikke har sørget for at passe dine tandlæge besøg. Og er du rigtig uheldig, vil også gummerne og kæben have lidt skade, således at det ikke er muligt at sætte et implantat fast. Så må du leve med et hul i tandrækken, eller – såfremt det drejer sig om flere tænder – en protese i form af en bro eller måske endda en fuld under eller over mund.

Find din lokale tandlæge i århus

Det kan således godt betale sig at bestille tid hos din lokale tandlæge allerede i dag. Bor du omkring Århus, hedder klinikken Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere på stjerneklinik.dk