Lær bilens totalomkostninger at kende inden køb

Inden man skriver under på en købsaftale på en brugt bil, er der en del der skal undersøges, så man ikke risikere at købe “katten i sækken”. Foruden at finde ud af prisniveauet på den model man gerne vil købe, er det også en god ide at undersøge, hvad det er der typisk sender bilen på værksted.

Er det noget der typisk nemt og hurtigt kan ordnes eller er det noget der koster en mindre formue. Vil tidligere ejere også anbefale bilen eller vil de sige hold dig langt væk. Du kan blandt andet købe brugte biler i Fredericia.  

Bilens totalomkostninger

Ved siden af at undersøge bilens pris og hvad andre generelt mener om bilen, er det en god ide at undersøge hvad bilens totalomkostninger er. Med bilens totalomkostninger menes ,hvad koster bilen ellers at have. Hvad skal du betale i afgifter. Jo ældre bilen er jo mere skal du typisk betale.

Du kan også forvente at du skal bruge flere penge på reparationer, hvis bilen er af ældre dato. Som udgangspunkt kan det bedre betale sig at bruge flere penge på bilen og få en nyere bil, der kræver mindre vedligeholdelse, end at købe en ældre bil, med mindre du selv kan finde ud af at reparerer bilen.

Selve købet

Det sidste skridt er om du køber hos en forhandler eller hos en privat sælger. Hos en privat sælger skal du være opmærksom på at bilen ikke er omfattet af en garanti og købeloven. Du køber bilen som beset. Derfor er det altid en god ide at få en mekaniker til at kigge på bilen før du køber. Vælger du i stedet en forhandler, er bilen omfattet købeloven og der er en rimelig garanti. Samtidig kan du forvente, at bilen har været en tur forbi en mekaniker og fået en kærlig behandling.