Giv nyt liv til plankerne med en gulvafslibning

Der er ikke noget som triste og slidte trægulve, der kan tage pusten fra enhver indretning. Det er umuligt at style hjemmet flot og indbydende, hvis gulvet skriger på opmærksomhed.

Er du den uheldige ejer af et trægulv, der kalder på kærlighed og grundig istandsættelse, og værger du dig ved tanken om, hvad det sandsynligvis koster? Bare rolig – det er faktisk ikke så dyrt endda, og hvis du har hænderne skruet rigtigt på, kan du endda gøre det selv.

Men hvordan sætter man et trægulv i stand? Grundlæggende er der to muligheder, og hvilken du skal vælge, afhænger af standen på dit trægulv. Mulighederne er gulvafhøvling og gulvafslibning. Du kan læse mere nedenfor eller give denne artikel en chance: https://ideertilhuset.dk/faa-dit-lyse-og-koenne-traegulv-tilbage-med-en-gulvafslibning/

Den grove og den blide teknik

Om du skal vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning afhænger af, hvor slidt dit gulv er. Er der tale om et trægulv fyldt med gamle malingpletter og limrester fra gulvtæpper, eller snakker vi om et trægulv, hvor overfladebehandlingen er slidt igennem, så det ser mat og trist ud?

Førstnævnte kalder på en gulvafhøvling, mens det er rigeligt med en gulvafslibning i det sidste tilfælde. Efterfølgende skal gulvet behandles på ny, og her kan du med fordel vælge et overflademateriale, der matcher den tid, du ønsker at bruge på rengøring og vedligehold.

Lak er det stærkeste og mest rengøringsvenlige materiale til trægulve. Derefter kommer olie, og til sidst finder du sæbespåner. Til gengæld er det sæbespånerne, der giver det mest naturlige udseende, men selvom det er flot, er det ikke et godt valg, hvis du ikke ønsker at vaske gulv mindst en gang om ugen og pleje det hver måned med nye sæbespåner.

Kort og godt: Når gulvet er renoveret, så vær ærlig omkring dine evner og lyst til rengøring, så du vælger en overfladebehandling, der matcher din livsstil. På den måde sikrer du, at det nye gulv holder længst muligt.