Hvad er forskellen på indvendige døre og udvendige døre?

Hvad er forskellen på indvendige døre og udvendige døre?

Som udgangspunkt så gør døre jo det samme, om det er indvendige døre, døre til udgang eller døre, som man bruger i skure, udeskure med videre, hvor der ikke er isoleret, og man godt kan sige, at de døre udelukkende er til brug udendørs:

– Man åbner dem og man lukker dem.
– De kan låses nogle gange.
– Nogle er skydedøre, nogle er automatiske døre, andre åbner kun den ene vej.
– Og du kan sikkert komme på mange flere ting, der kendetegner døre.

Så når man bevæger sig rundt i alt fra private hjem til offentlige bygninger og institutioner, så tænker man måske ikke så meget over, hvornår man har at gøre med indvendig eller en udvendig dør, medmindre man går ind i en bygning, og man kan mærke forskellen på temperaturen.

Det ville jo også se mærkeligt ud, hvis man stoppede op ved en dør og bemærkede og noterede sig låsen og mekanismen ved dørkarmen, listen med videre, medmindre man måske er dørkender og -ekspert på området.

Men derfor skal man ikke tro, at når man bygger en bygning eller udskifter nogle partier, at man så bare vælger en eller anden type dør, når det skal være til indendørs eller udendørs brug.

Hvis man tager ned i et byggemarked for at købe en dør, så vil man formentlig hurtigt blive spurgt om, hvor den skal bruges henne i ens bygning, før man bliver spurgt om målene til den.

Det er fordi, man skal vide, hvad døren skal kunne holde til og fungere henne i sin funktion, og her har det stor betydning, om den er at forefinde indenfor eller udenfor.

Dørene bliver netop skabt til brugen de specifikke steder, som de er udtænkt til, så selvom man til nøds og som nødløsning kan bytte rundt på sådan nogle døre, så skal man helst benytte sig af de typer, der er egnede til de forskellige steder i bygninger.