Plæneklipper eller robotplæneklipper – hvad skal du vælge?

Der følger mange glæder med livet som haveejer, men der følger også det evige spørgsmål om græsplænen: Hvordan får man den flot, grøn og fri for ukrudt? Det kræver en indsats, og det kræver den rette plæneklipper – men hvilken?

Vi faldt over dette indlæg på husblog.dk, der beskriver netop den problemstilling, som de fleste med en større græsplæne kender; nemlig om man skal investere i en almindelig plæneklipper eller gå med den automatiske robotplæneklipper. Det er en diskussion, der kan vare fra nu og til dommedag, for det er selvfølgelig langt send ad vejen en smagssag – men vi vil nu alligevel lige liste fordele og ulemper for dig, så læs med og bliv inspireret til dit næste køb.

Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

Den automatiske robotplæneklipper har jo én altovervejende fordel, og det er naturligvis, at den slår græsset for dig. Du skal ikke røre en finger, når først plæneklipperen er installeret, og det er endda en maskine, der er billig i drift og god for miljøet, da den kører på strøm.

Derudover er der den store fordel ved robotplæneklipperen, at den kan slå græsset hver dag, hvis du ønsker det, og på den måde er det lettere at skabe en velholdt, grøn og ukrudtsfri plæne.

Ulempen er naturligvis, at det er en større udskrivning at købe en robotplæneklipper, og det er ret besværligt og tidskrævende at grave de medfølgende kabler ned.

Fordele og ulemper ved almindelig plæneklipper

Vælger du den almindelige plæneklipper er den største fordel, at du sparer en hel del penge, og samtidig får du frisk luft og motion, når græsset skal slås. 

Ulempen er så, at du selv skal have maskinen frem og i gang med at arbejde – og det gælder også på de dage, hvor du i virkeligheden er for træt og hellere vil sidder med fødderne oppe.