Her er et forslag til planlægningsfasen af taglægning med videre

Vi tager udgangspunkt i, at man skal foretage taglægning i Klokkedal, hvorfor der er mange led, som man lige skal overveje, gennemføre, gennemtænke og have på plads, inden man kan begynde på selve lægningen af taget.

Man siger jo som bekendt, at godt begyndt er halvt fuldendt, så man kan godt lidt se på det med at lægge et tag som noget, hvor selve det at lægge det fysisk og blive til er toppen af isbjerget, hvor der foregår meget før og efter selve lægningen, som forbipasserende ikke lige kan se.

Som det første skal man overveje, om man overhovedet har råd til et nyt tag, hvis man nu vil have et specifikt et af slagsen, for man skal jo nødigt nøjes, når der er tale om sådan en stor ting, der kan koste mange penge.

Dernæst skal man finde ud af, om man vil lægge det selv, eller man vil have håndværkere til at gøre det for en.

De næste faser med taglægningen

Så skal man have fundet ud af, hvor man eventuelt skal have materialerne fra og/eller, hvem der skal gøre det for en, for hvis man hyrer et firma til det, så klarer de det jo.

Men hvis man gør det selv, skal man jo vide, hvor der er plads til materialerne, om man skal købe det hele ind med det samme, eller om noget af det kan vente.

Eventuelt kan man lægge en bestilling på materialerne med levering eller afhentning en bestemt dag, så man trods alt ved, at man har materialerne, når man skal bruge dem.

Det gør så også, at man er nødt til at kunne følge den plan, man har lagt for at lægge taget, så alt kommer til at passe sammen og spille.

Til slut kan man så se på sådan noget som, om man har husket at tjekke, om forsikringen dækker det nye tag.